AV Impala Drachten

Tweemaal een triathlondebuut

11 June 2018

Afgelopen weekend hebben Hetty Vossen en Stephan Gunnink hun debuut gemaakt in de triathlonsport. Ze hebben dit gedaan bij het mooie evenement de Feanster 40 in Surhuisterveen. Een hele leuke en toegankelijke triathlon om eens te gaan proeven aan de sport. De afstanden die je hier bij aflegt zijn 1 kilometer zwemmen, 30 kilometer fietsen en 9 kilometer hardlopen.

Stephan

2000ste finisher in 19 edities

Hetty

Met een high five van je clubgenoten haal je zeker de finish!

Hoe vond je de triathlon?

Stephan Hetty
FANTASTISCH! Aangezien dit mijn allereerste triatlon ooit is, heb ik geen vergelijkingsmateriaal dus is dit het best georganiseerde event tot nu toe voor mij 😉 Lekker low-profile, in de buurt en met vele bekenden (vooral van TV Impala die sterk vertegenwoordigd was) is dit een mooie eerste ervaring met deze sport voor mij geworden. De Feanster40 schijnt hier ook uitermate geschikt voor te zijn, en op aanraden van mede triatleten heb ik óók voor dit event gekozen voor mijn ontgroening in deze sport. Nu ‘mag’ ik mezelf triatleet noemen schijnt!

 

Een hele ervaring, mijn eerste triathlon! Gaaf om alle disciplines achter elkaar te moeten doen en erachter te komen dat (vooral) de wissels ook bij de sport horen. Ik vind het feit dat iedereen zijn sterke en mindere onderdelen heeft erg leuk. Als je als laatste uit het bad komt, wil dat niet zeggen dat je anderen niet meer in kan halen bij het lopen of fietsen. De hele wedstrijd blijft een uitdaging.

 

Hoe ging het?

Stephan Hetty
Bijzonder goed en veel beter dan verwacht! Na de laatste tips&tricks gekregen te hebben van een clubgenoot ben ik 4e bij de recreanten geworden en 22ste overall. En dát voor een eerste keer…Superblij mee uiteraard en dik tevreden! Uiteraard is er nog (heel) veel te verbeteren, daarom train ik wekelijks bij TV impala, en hoop ik volgend jaar nóg beter en sneller te zijn mede door wat extra triatlon ervaring! Nu eerst genieten van deze sportieve prestatie.

 

Boven verwachting goed! Ik heb een fantastisch wedstrijd mogen ervaren met veel support langs de kant, geweldig! Ik moest beginnen met mijn zwemonderdeel, waar ik flink tegen opzag. In januari begonnen met zwemmen om de borstcrawl te leren, dus absoluut niet mijn sterkste onderdeel in de wedstrijd. Toch kon ik de rust vinden in mijn ademhaling en de kilometer was om voordat ik het wist. De wissels gingen door alle zenuwen en adrenaline natuurlijk niet zoals dat zou moeten, maar daar werd ik keurig doorheen geschreeuwd door mijn supporters! Op de fiets had ik het zwaar de eerste ronde, nog gekeken of mijn rem aanliep maar nee, het waren toch echt mijn benen die mij in de steek lieten. Na toch nog onder het uur gefietst te kunnen hebben de loopschoenen aan. Mijn onderdeel!!! Yeah!  Fantastisch om 4 keer door de winkelstraat te komen en toegejuicht te worden! Uiteindelijk gefinisht in 2.04.19 en een 1ste plaats bij de recreanten. Nooit gedacht dat dat mogelijk zou zijn!

Ben je nu besmet met het triathlonvirus?

Stephan Hetty
Écht wel! De afwisseling van zwemmen, fietsen en lopen geeft zo’n enorme kick en drive om nieuwe dingen te leren en je lichaam te verrassen met andere impulsen dat ik hier enorm veel plezier uithaal. Sporten/trainen doe ik al mijn hele leven met veel plezier, en door triatlon haal ik nóg meer voldoening en uitdaging uit m’n sportactiviteiten – naast MTB-en wat ik ook heel graag doe! Gelukkig zijn er ook cross-triatlons 😉

 

Ja! Ik vind dit fantastisch om te doen. Vooral de verschillende disciplines trainen en een balans in de trainingen te vinden, vind ik een uitdaging. Ik ga hier zeker mee door!

 

Heb je al weer nieuwe plannen of doelen?

Stephan Hetty
Als m’n benen begin van deze week weer helemaal hersteld zijn van ’t lopen en ik geen blessures heb overgehouden aan dit event schrijf ik me in voor de 1/8ste van Stiens op 30 juni en 9 September doe ik mee aan de Zwefilo te Gorredijk. Verder vooral trainen, MTB-en en aan clubwedstrijdjes meedoen. Dan volgend jaar kijken of ik deze prestatie kan evenaren of liever nog: verbeteren!! Ik ga me wat meer richten op de langere afstand. Dit is ook altijd meer mijn ding geweest binnen het hardlopen. We gaan zien wat er op mijn pad komt. Dit was zeker niet de laatste triathlon!

 

Sponsors