AV Impala Drachten

Verslag 2e wedstrijd Vrouwen Masters

22 June 2018

Op zondag 10 juni vond de tweede competitiewedstrijd voor de masters plaats op de prachtige baan in Apeldoorn. Met minstens 20 graden, weinig wind en geen regen in de voorspelling vertrokken we samen met de mannen naar Apeldoorn.

Om 12 uur mochten Liesbeth en Afien de spits afbijten op de 100m. Met een tijd van 14.73 sec mocht Liesbeth zeer tevreden zijn. Ook Afien liep een mooie 100m in een tijd van 17.32 sec.

Iets voor half 1 was het de beurt aan Sonja om haar debuut te maken bij het kogelslingeren. Met een paar trainingen gegeven door Chris moest alle kennis en kunde er op het juist moment uit komen. En met een afstand van 18.24 meter slingert Sonja een mooi PR!

Daarna mocht Els starten op de 800m. Met een goede richtlijn van haar pa als trainer liep ze een mooie vlakke 800 in een tijd van 2:49,75.

Eefje had de uitdaging gekregen om vlak na het speerwerpen te gaan hoogspringen doordat net na de middag bekend werd dat er 1 groep voor het hoogspringen zou vervallen. Het speerwerpen was een debuut en leverde een PR van 11.40 meter. Daarna dus het hoogspringen. Hier tikte Eefje de lat van 1.30 en noteerde een nette 1.25 m.

Op de 200m stonden onze twee sprintsters weer aan de start. Met een tijd van 30.35 moest Liesbeth twee super snelle dames voor laten gaan maar ze sleept hiermee wel de punten binnen voor ons team. Een ook Afien zette een degelijke tijd neer van 35.65sec.

Rond de klok van half 2 was het de beurt aan Sonja om te proberen de kogel zo ver mogelijk in de bak te laten belanden. Met een paar trainingen en een afstand van 6.06 meter leverde ze een mooie prestatie.

Bij het laatste looponderdeel vóór de estafette was het de beurt aan Helga om te laten zien wat een nacht doorwerken zonder slaap voor effect heeft op een 3000m rennen…. Dat was niet echt een perfecte voorbereiding maar wat slaap in de auto en op een kussen in het gras doet wonderen! Helga loopt een hele mooie vlakke 3000m. Hand geklokt was de tijd rond 12.18 mintuten. Echter in de resultaten staat 12.24 minuten. Ook de finish was aangegeven als een foto finish tussen de lopers 3 en 4 wat het volgens de kijkers niet is geweest dus hier staat nog een vraag over uit bij de vereniging.

Els mocht nog wat punten sprokkelen in de verspringbak. Dit ging met enige moeite aangezien een 800m toch niet echt de meest effectieve voorbereiding blijkt te zijn op het verspringen. Een afstand van 4.00m was het verst haalbare voor die dag.

Ten slotte was het de beurt aan ons dames masterteam om te laten zien wat er nog in zit voor de zweedse estafette. Helga, Liesbeth, Els en Sonja zette gezamenlijk de derde tijd neer van 2:51,0.

Na deze tweede wedstrijd staan deze master dames landelijk op de 19de plaats. Helaas niet bij de eerste 12 om door te mogen naar de finale. Nu weer een jaar trainen met als doel om in 2019 weer te strijden voor een finale plaats! Allemaal weer een jaartje ouder waarbij telt; Jong geleerd is ouder gedaan!

Sponsors