AV Impala Drachten

Verslag finale wedstrijd 2eDivisie Dames

18 September 2017

Zaterdag 9 september was de vijfde en laatste wedstrijd van 2017 van de 2e divisie noord wedstrijd in Vroomshoop.

Het team bestond deze dag uit Bianca Poelman , Els ter Schure, Gonda van der Ploeg en Sandra Middel (voor Sandra was het de eerste teamtriathlon). Op de heenreis viel de regen met bakken uit de lucht en onze sporttassen waren dan ook voorzien van diverse plastic zakken om onze spullen te kunnen afdekken. Maar eenmaal op de parkeerplaats aangekomen, kwam er een waterig zonnetje tevoorschijn en werd het langzaam droog.

En ook gedurende de wedstrijd bleef het gelukkig droog. Om 12.31 zijn we met z’n vieren gestart in het 50m zwembad (20 graden) zonder wetsuit. In een treintje achter elkaar aan hebben we de 450 meter in 9.17 minuten gezwommen. Els was erg blij met de temperatuur, in tegenstelling tot Gonda. Gonda kon niet aan de temperatuur wennen en kwam dan ook behoorlijk koud uit het water en wilde nog maar 1 ding: keihard fietsen om weer warm te worden. Daarbij konden de andere dames natuurlijk niet achterblijven.

Sandra had door het zwemmen in het begin moeite om bij te blijven, maar door super teamwork kon zij gedurende de 2 rondes weer wat herstellen. Er moesten 2 ronden gefietst worden met veel bochten en 2x een rotonde van bijna 360 graden. Geen snel parcours dus. We hebben er 35.15 minuten over gedaan en konden nog redelijk fit beginnen aan het laatste onderdeel. Sandra vertrok als een speer en ook hierbij konden de andere dames natuurlijk niet achterblijven. Ook hier hebben we elkaar goed geholpen en de aanmoedigen van de buurtbewoners en de vrijwilligers werden goed ontvangen. Dit heeft ons naar een prima looptijd gebracht van 26.30 minuten over 5,5 kilometer. Al met al een fantastische laatste teamtriathlon, waarbij we met z’n vieren over de finish zijn gekomen in een tijd van 1.15.48.

Tijdens ons hele race werden we aangemoedigd door Karin en Stefan. Stefan was tevens onze vrijwilliger die dag en ondersteunde de jury bij deze wedstrijd. Nogmaals heel erg bedankt daarvoor. Ook zijn er filmpjes gemaakt door Karin en ook daar zijn we heel erg blij mee. Top!!

Sponsors