AV Impala Drachten

Vruchtbaar pinksterweekend voor de triatleten van Impala

15 June 2019

Het afgelopen pinksterweekend bleek een goed weekend voor de triatleten van AV Impala. Zowel bij de teamcompetitie wedstrijden in Weert voor de verschillende teams, als ook bij de individuele deelnemers aan de Feanster40 werden weer prachtige prestaties neergezet.

Feanster40

Waar het in Weert voornamelijk heel erg hard waaide, was het in het dichterbij gelegen Surhuisterveen pas echt bikkelen. Regen en harde wind werden getrotseerd door de maar liefst elf atleten van Impala, waaronder onze eigen voorzitter Rein Amels. De dames Hetty Vossen (3e) en Liset de Groot (2e) hebben zelfs op het podium gestaan! Voor Liset was het zelfs haar eerste triathlon. “Ik vond het me toch RETE gaaf!  Zelfs toen het keihard regende bij het fietsen!”, aldus Liset.

Teamcompetitie in Weert

Naast de prachtige uitslagen in Surhuisterveen deden ook de mannen en vrouwen in Weert het zeker niet slecht. Met vier teams was Impala ook hier goed vertegenwoordigd. Op zaterdag zijn de heren in de 3eDivisie en 4eDivisie en de dames in de 2eDivisie tijdens een stayer sprint de strijd met de elementen aangegaan.

Ook hier bleek het podium populair. De heren in de 3eDivisie zijn als derde geëindigd net als de dames in de 2eDivisie! Prachtige resultaten waardoor ze er ook nog eens zeer goed voor staan in de tussenstand bij de competitie. De heren staan nu zelfs op de derde positie in de tussenstand, ruim op schema voor promotie.

De heren bij de 4eDivisie hebben het ook zeker niet slecht gedaan met een achtste positie, hiermee zijn ze drie plaatsten gestegen in de tussenstand en staan ze er goed voor na twee wedstrijden in de teamcompetitie.

Op zondag was het de beurt aan de heren in de 1eDivisie tijdens een triathlon over de olympische afstand, waarbij er ook gestayerd mocht worden. Ook hier hebben ze, ondanks dat ze maar met drie atleten aan de start konden verschijnen, zich kranig geweerd en zijn ze als negende geëindigd.

Kortom, een zeer succesvol triathlon weekend! Op zaterdag 22 juni zullen alle teams weer starten, deze keer in Rotterdam. Voor de EreDivisie en 1eDivisie is het een zogenaamde “Triple Mix” wedstrijd. Dit zijn drie hele korte triathlons waarbij de volgorde van de drie onderdelen steeds veranderd. Voor de andere divisies is het een team-relay, oftewel een estafette. Laten we hopen dat de weergoden ons dan goed gezind zijn.

Uitslagen:

1eDivisie heren

2eDivisie dames

3eDivisie heren

4eDivisie heren

Sponsors