AV Impala Drachten

Sporten bij Impala: de actuele coronamaatregelen

18 December 2021

Update 

Er is op zaterdagavond 18 december een harde lockdown afgekondigd voor Nederland. Een ingrijpende besluit dat ook impact heeft op het sporten bij AV Impala. De lockdown geldt in ieder geval tot 14 januari 2022.

Op 3 januari is tijdens de personferentie aangegeven dat de jeugd tot 18 jaar vanaf dinsdag 11 januari mag trainen tot 20.00 uur.
Wijzigingen in de trainingstijden worden gecommuniceerd door de trainers. Zij weten het best wat de jongste stand van zaken is binnen de vele wijzigingen die er momenteel plaatsvinden.
In geval van twijfel graag contact opnemen met de trainer.

Wat kan wel en wat kan niet?

 • Samen sporten buiten op de atletiekbaan mag tussen 5.00 uur en 17.00 uur. Hiervoor gelden de volgende restricties:
  • Leden onder de 18 jaar kunnen samen trainen. 1,5 meter afstand is niet nodig.
  • De kantine is dicht. De toiletten zijn wel toegankelijk.
  • Vanaf 18 jaar is sporten in tweetallen met een trainer toegestaan op 1,5 m afstand.
  • De regels voor topsporters met een NOC NSF status blijven gelijk. Topsporters mogen na 17.00 uur sporten.
 • De binnensportaccomodaties zijn gesloten, daarom vervallen alle indoortrainingen en zwemtrainingen.
 • Sporten buiten de baan is toegestaan na 17.00 uur met maximaal twee personen.
 • Meerdere kleine groepjes bij elkaar worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan. Als AV Impala trainen wij daarom niet buiten de baan of in het bos.
 • Leden onder 18 jaar mogen georganiseerd in groepsverband trainen buiten de baan, mits dit is afgestemd door AV Impala met de gemeente.

Goed om te weten!

Voor het sporten bij Impala volgen wij altijd de richtlijnen van de overheid en de informatie van het NOC NSF en de Atletiekunie. Wij houden de berichtgeving van de NOC NSF en de Atletiekunie in de gaten. Waar we vooral benieuwd naar zijn, is wat het sporten met maximaal twee personen betekent. Voor alsnog gaan wij ervan uit dat tien groepjes van twee personen gelijktijdig op de baan kunnen trainen, mits ze anderhalve meter afstand kunnen houden. Houd de website in de gaten. Hierop vermelden wij altijd de meest actuele informatie.

Meer weten?

Lees ook de coronamaatregelen van 28-11-2021 t/m 16-12-2021. Heb je na het lezen van deze berichten nog vragen? Stel ze dan via de mail bestuur@avimpala.nl.

Sponsors